apnee.ro logo
        Index Despre noi Contact  
Index
Ce este sindromul de apnee în somn?
Sufăr de SAS?
Cum se diagnostichează SAS?
Cum și unde se poate trata SAS?
Mai multe detalii despre terapia CPAP
Întrebări frecvente
Despre noi
Contact
 
Cum se tratează apneea în somn?

Dacă ați fost diagnosticat cu apnee în somn, doctorul va recomanda tipul de tratament potrivit cazului dumneavoastră.

Cel mai obișnuit tratament prescris pentru apneea obstructivă în somn este un aparat CPAP.

CPAP este o prescurtare din limba engleză: Continuous Positive Airway Pressure (presiune pozitivă continuă în căile aeriene). Acest tip de aparat furnizează o presiune prin intermediul unei măști confortabile pe care pacientul o poartă în timpul nopții. Masca este fabricată dintr-un silicon moale și poate fi fixată cu o curea reglabilă. Presiunea furnizată de aparat menține căile respiratorii deschise, eliminând astfel apneea în somn și asigurând o respirație normală pe tot timpul nopții.

Este indicat ca pacientul să se familiarizeze cu un astfel de aparat în laboratorul de somnologie, unde se poate alege masca optimă, pentru o fixare comodă și totodată etanșă.

În mod normal efectele benefice apar rapid, imediat după începerea tratamentului prin această metodă.

În afară de terapia CPAP, sunt recomandate și schimbările în regimul de viață. Persoanele supraponderale, de exemplu, ar fi favorizate de scăderea în greutate. Există și recomandări nespecifice care pot veni în ajutorul terapiei, cum ar fi evitarea alcoolului, tutunului și somniferelor, precum și a cafelei seara.

În cazuri extrem de rare, pacienții cu apnee în somn pot avea nevoie de medicație sau chiar de intervenții chirurgicale.

La ora actuală terapia CPAP se dovedește a fi cel mai indicat mod de a trata persoanele cu apnee obstructivă în somn.

În cadrul Clinicii NewMedics sunt disponibile aparate CPAP de ultimă generație, produse de Viasys Healthcare (SUA/Germania), Breas (Suedia) și Fisher&Paykel (Noua Zeelandă). În urma stabilirii tipului de aparatului cel mai potrivit, pacientul poate închiria sau achiziționa acest aparat pentru utilizarea la domiciliu.


 
        Index Despre noi Contact  

  © 2005 Clinica NewMedics